Dragostea dureaza 3 ani!

Va recomand o carte interesanta pe care abia am inceput sa o citesc Frederic Beigbeder - Dragostea dureaza 3 ani. Da stiu ca este si o piesa de teatru care spre rusinea mea nu am vazut-o, dar pe care mi-am dorit mult sa o vad. Asa ca ieri am dat de carte la o taraba si binenteles ca am achizitionat-o.

Cu toate ca este un subiect destul de trist, vezi  titlul carti, cartea este scrisa intr-un stil ironic care te face sa uiti ca poate vorbeste si de casnicia ta. O lectura usoara, de citit singur, la care vei  chicoti garantat in fiecare minut.

Nu am sa fac recenzia carti sau un rezumat (nici nu as avea cum - nu am citito din scoarta in scoarta), va las sa o lecturati singuri adaugand doar atat - piesa de teatru care sa jucat la noi prin localuri nu poate surprinde indeajuns cinismul autorului.

Cateva citate memorabile din miile de pasaje care abunda in carte:

" In primul an spui: Daca ma parasesti, ma omor. In al doilea an spui: daca ma parasesti, o sa sufar, dar o sa-mi treaca. In al treilea an spui: daca ma parasesti, desfac o sticla de sampanie."

" In primul an cumperi mobila. In al doilea an muti mobila. In al treilea an, imparti mobila."

19 comentarii:

veveita spunea...

suna inteersant...la mine dragostea dureaza 3 luni...:))
Sper ca la voi dragostea sa dureze 300 de ani:P

Claudia spunea...

la mine dureaza de 22 de ani. nici nu vreau sa aud de vreun finish. inca imi iubesc sotul la fel de tare ca la inceput, cu toate certurile si divergentele de opinii.

DDL spunea...

La mine de 20 de ani, suntem undeva in apropiere de-a "muta mobila"..hihih
Ne iubim dealtfel casnicia noastra este bazata pe mult respect, dar trebuie sa admit ca nu mai este ca in primii ani.

daniela spunea...

n-ai de unde sa stii cat va dura o reltie cu persoana pe care o iubesti. poate si o zi, poate si toata viata....

Anonim spunea...

Cum sa nu...Alte "studii" spuneau ceva de doi ani... Pentru mine sunt nebunii. Depinde doar de noi.

ADELLE spunea...

wow,chiar acum iti citeam blog-ul..multumesc pt comentariu.vacanta placuta si tie:)))):* [ super blog]

Laura spunea...

Da ..intradevar cartea este foarte interesanta..dar nu cred ca trebuie luata chiar asa in serios :)daca ne gandim ca dragostea dureaza doar 3 ani..nu cred ca multi s-ar mai implica intr-o relatie! Totul este relativ in viata..dragostea poate sa dureze toata viata ..poate nu cu acceas persoana..but still ..:)

exista mai multe etape intr-o caznicie prin care un barbat si o femeie tb sa le depaseasca. Important este sa stii ca vrei sa le depasesti..si restul vine de la sine!

Eu sunt fericita in fiecare zi - not all day every day...dar :)

viata ti-o hotaresti tu chiar si dragostea..

Pupici :)

Alexandra spunea...

Mie mi-a placut foarte mult :) Uneori sunt tentata sa cred ca este adevarat, ca dureaza doar 3 ani, alteori ca depinde doar de pornirile noastre interioare, de ceea ce vrem, de ceea ce cautam :D

vyo spunea...

tu crezi in asta ? eu nu.

PAX spunea...

suna optimist! noua ni s-a zis la psihiatrie ca dureaza doar 2 ani, ceea ce e peste vizezeaza patologicul...asta nu-nseamna ca-s de acord, dar in medie cam atata tin "marile iubiri" ale unora

Bucur spunea...

o carte proasta care nu face altceva decat sa distruga relatiile interumane intre sot si sotie.Nu o cititi.dar totusi daca o faceti va spun sincer ca dragoste ureaza pentru totdeauna.Clar.

GABI PORTASE spunea...

Chiar si atunci cand apare asa zisa "monotonie" in cuplu,cei doi pot face lucruri care sa reinvie iubirea dintre ei.Totul depinde de noi!Cat de bine invatam sa il intelegem pe celalalt, cat de mult ne straduim sa aducem bucurie in cuplu si cat de mult stim sa lasam din egoismul nostru!

Claudia spunea...

Divortul? Apare atunci cind nu mai exista respect reciproc pentru sentimentele celuilalt. Subliniez, respect pentru"sentimentele" celuilalt si cind nu exita"complicitate" nici dupa mai multi ani petrecuti impreuna. Interesele se schimba mereu pe parcursul vietii. A face sa devina comun interesele pentru amindoi, e dificil si adesea unul dintre parteneri se gaseste in situatzia doar de"a suporta" si " a se adecva "la interesele celuilalt care nu corespund intrutotul sau chiar deloc cu ceea ce simte el ca are nevoie. Complicitatea ajuta enorm de mult chiar si cind interesele sint diverse. Nu va mirati ca dupa citiva ani nu o sa mai vreti acelasi lucruri si evenimente in viata dumneavoastra. Dar daca exista complicitate nu se mai sufera. E greu de definit complicitatea . In general tindem sa credem ca interesele comune sint de fapt complicitatea unui cuplu. In realitate nu este asa. Ele o ajuta se se creeze, dar se naste cel mai mult din afectziunea pe care o nutrim fata de partener si din puterea cu care trecem peste obisnuintza si rutina de zi cu zi. Se ajunge la un nivel de atasament si afectiune de persoana iubita si chiar cind nu mai sintem indragostitzi de ea sau chiar nu o mai iubim ca"pe vremuri"totusi nu simtzim nevoia sa o scimbam cu alta . Respectul de partener ca persoana combinat cu respectul fata de sentimentele sale fata de noi inseamna constiintza. Cind "o pierzi" apare ruptura. Si se pot pierde oricare dintre cele doua din diverse motive, vina putind sa fie a oricaruia dintre parteneri. Atit timp cit nu mai esti decis sau nu mai esti in stare sa respecti pe celalalt care se culca in acelasi pat cu tine, intervine ruptura. Intai sufleteasca si mai apoi si fizica. Daca exista complicitate relatia mai dureaza un timp, dar tot spre o ruptura definitiva se indreapta. Exceptzie: doar daca se "intimpla un miracol". dar acesta este un subiect mult mai vast si subiectiv". Iar in ceea ce priveste chestia cu trei ani,...hm, eu gasesc ca se adevereste zicala"caci daca ai trecut al saptelea an "apoi se trec peste toate celelalte! Sint in pragul unei a doua rupturi si tot la finalul a sapte ani!

claudia spunea...

Cei drept ar mai fi si chestia cu egoismul! Cind unul dintre parteneri nu renunta sau nu reuseste sa renunte la egoismul sau si nici macar nu vrea atunci da, se poate vorbi de iubire non reciproca si care este oricum menita sa se consume cit de curind! Nu e o problema doar de a avea incredere! Sint persoane care pur si simplu nu au aceasta caliatate sufleteasca: daruirea de sine! si duc relatzia la divort chiar si atunci cind au fost cu adevarat indragostitzi de partenerul lor!

PAX spunea...

ai dreptate, cludia...

Silvia spunea...

nimic nu dureaza la nesfarsit...de ce chestia asta numita "dragoste"ar face exceptie? mi-a recomandat o prietena cartea cu pricina dar mi se pare ca n-are rost sa o citesc

Anonim spunea...

multe greseli de scriere... "am citito", "piesa care n-am vazut-o", "sa jucat"... I advise you to revise your spelling before posting..

Mihaela M spunea...

Daca imi permiti o corectura "nu am citito", corect "citit-o", nu?

Anonim spunea...

Un mare mulțumire de la Maria Fieraru către DR DAWN pentru că m-ai ajutat să-mi reconstruiesc casa spartă. Incoerența a fost la ordinea zilei în casa și în căsătoria mea. Soțul meu a avut o problemă al naibii și îmi sfâșie carnea de când am început să avem prea multe dezacorduri. În unele zile tocmai a plecat și nu s-a întors decât în ​​ultimele săptămâni. Am fost devastat și am încercat tot ce am putut pentru a remedia problemele, dar nu am reușit. A trebuit să caut ajutor și am fost îndrumat de un prieten să contactez DR DAWN, ceea ce am făcut. Nu am știut niciodată că va fi posibil pentru că problemele persistaseră timp de doi ani întregi. DR DAWN m-a liniştit şi mi-a spus să am încredere în el şi să cred că dorinţele mele se vor împlini. Mi-a reparat căsnicia cu relația sa puternică de reuniune de dragoste și casa mea este din nou grozavă și soțul meu este cu mine pentru a nu pleca niciodată. Contactează-l și tu și crezi că te poate ajuta pentru că nu are înregistrări proaste. Doar WhatsApp-i +2349046229159
sau e-mail-i prin: dawnacuna314@gmail.com

Trimiteți un comentariu