Creaza-ti un Blog

Pentru cei mai multi care au vazut un blog, si isi doresc sa creeze unul m-am gandit sa ii ajut putin cu mici explicati la cum a fost facuta acest blog si ce gageturi s-au folosit, optimizarea SEO (cuvinte cheie), si indexare in motoare de cautare. Sper sa va fie e ajutor.

Am pornit de la imi alege un nume pentru blog, in cazul meu om-insurat (ideal sa fie cat mai scurt), si a crea un blog  folosind un cont de gmail la adresa https://www.blogger.com/start
Pentru ca templateturile default nu mi-au placut prea mult si pentru ca aveam nevoia de un template de blog cu 3 coloane am cautat in google "template blogger'' si am gasit ceva linkuri cu foarte multe teme blogger. Foarte adevarat ca am probat multe teme, unele chiar le-am modificat liniile, sa fie pe gustul meu,  acum am tema  Think Simple- http://www.box.net/shared/2eo5d6u2os -link de descarcare. Este important sa folositi teme simple - pentru o viteza buna la accesare, dar atragatoare pentru a creste rata de revizitare, un fundal alb pentru a fi cititi de motoarele de cautare mai usor. Tema descarcata, se dezarhiveaza si se instaleaza din contul vostru de blogger, la Aspect, Editati HTML. La rasfoire alegeti calea catre tema pe care o vreti instalata apoi incarca. Acum puteti vizualiza blogul cu noua tema. Acum ar fi bine sa scrieti 3-4 articole si sa le publicati si sa vedeti cum arata blogul cu noua tema instalata.
Daca doriti sa faceti unele modificari la pozitiile modulelor in tema - gageturilor, adaugarea altora, acest lucru il puteti face la Aspect, Elemente Pagina. Acestea se pot muta ca pozitie, stanga - dreapta, sus jos, adauga sau elimina.  Eu am ales gageturi comune, Recent Posts, Recent Comments, About Me, Blog roll, Blog Archive.
Unele din acestea isi modifica singure numele in romana la instalare la celelalte le modificati voi.
Printre gageturile comune am mai adugat AdSense pentru monetizarea traficului - va ajuta sa castigati ceva bani pe internet prin clickul cititorilor pe linkurile publicate de google pe Blogul vostru prin acest gaget. Pentru a folosi acest gaget aveti nevoie de un cont AdSense, pe care il puteti face de aici https://www.google.com/adsense/login/ro/  si ar fi ideal sa folositi acelasi cont de gmail folosit pentru crearea blogului. Va recomand sa folositi acest gaget dupa ce aveti peste 100 de cititori si nu umpleti pagina cu  reclame AdSense. Nu dati click la reclama singuri - riscati sa fiti banati.
Un alt gaget  pentru bloger foarte util este HTML/JavaScript. Pentru ca vrem sa fim indexati mai rapid si cat mai bine de motoarele de cautare, vom inscrie blogul nostru in diferite portaluri - topuri - directoare. Dupa cum observati si eu am cate linkuri unde este inscris blogul meu. Pentru ca in general se merge pe schimb de linkuri intre blog si director web, vi se va da un cod html, pe care cu  copy  si past  il introduceti in gagetul mentionat mai sus. Cautati sa inscrieti blogul in directoare web importante cu mult trafic - vizitatori.
Un alt ajutor pentru a creste vizitatori pe blogul vostru  -> comentari pe blogurile care au multi vizitatori si va sunt pe plac.

Ce scriem intr-un blog? Puteti scrie orice, de la plictiseala stiloului in calimara pana la pretul verdetei in piata, atata timp cat respectati gramatica, si credeti ca subiectul scris de voi isi gaseste audienta printre cititori. Nu copiati texte - poze de la alti, dar daca este musai afisati jos linkul de unde este luata poza, textul... Incercati sa fiti originali.
Ar fi bine pentru voi si pentru linistea mototrului de cautare, sa mergeti pe cateva subiecte principale, si sa nu scrieti despre absolut tot si totusi nimic. Blogul vostru se indexeaza  dupa frecventa unor cuvinte folosite.

Mentiune: Cuvintele ingrosate sunt indexate mai usor iar blogul vostru va fi gasit dupa ele.