Despre Gelozie

Am fost intrebat de multe ori in viata mea de ce nu sunt gelos. Nu am stiut atunci ce sa raspund. Dar pot sa spun aici ce gandesc.
Cand vorbim despre noi - barbatii, suntem convinsi ca nu suntem gelosi. Categoric NU. Nu am fost, nu suntem si nu vom fi. In cel mai rau caz cunostem pe cineva care a fost posesiv, dar nu gelos. Iar posesivitatea nu insemna gelozie. A fi gelos este echivalent cu castrarea fizica. Adevarul este ca nu  ne putem permitem sa dam semne de slabiciune in fata femeilor. Ar sti ce gandim, ne-ar cunoaste slabiciunile,  am scade in ochi lor. Ne-am pierde din siguranta. Putem suferi in liniste. Gelozia este un simtamant pur femeiesc. Daca te gandesti si substantivul gelozie este la gen feminin: o geloasa, doua geloase. Si mai credem ca le sta in fire sa fie geloase, chiar si fara motiv. Din experienta noastra am ajuns sa pretuim Gelozia ei. Nu suntem de vina ca suntem programati  genetic sa ne placa  lupta intre doua femei iar noi sa ne dorim sa fim trofeul. Chiar si atunci sunt dulci cand isi arunca priviri rautacioase. Sau poate doar atunci cand gelozia este nemotivata si este putin manifestata. Oricum privim din gelozia ei, ne cresc cornitele. Simtim ca  suntem importanti in viata lor, si amanuntul cel mai important, sunt vulnerabile, depind de noi. Capitalizam  siguranta si constientizam faptul ca nu sunt perfecte. Jubilam. Am reusit sa le coboram de pe pedestralul la care ne inchinam chiar si pret de cateva clipe. O ridicam la loc pe pedestral pentru feminitate.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Cu alte cuvinte nu e ca barbatii nu sunt gelosi, ei probabil exceleaza alaturi de femei la capitolul asta, dar normele unei societati egalitare in devenire ii obliga sa tina garda sus, sus, sus….ca doar nu sunt ei la fel de slabi sau la fel de puternici ca si femeile…nu, nici vorba, ei reprezinta o categorie aparte :)

Bucur spunea...

interesant,sigur nu sunt barbati gelosi.

Rafael spunea...

si yo am aceasta boala:((

BIJOU spunea...

ar fi bine daca am mai intalni si barbati gelosi, numai ca ar fi prea putin...nu-s gelosi,sunt bolnavi de gelozie!!! ceea ce,evident, e mai grav, atat pentru confortul lor psihic cat si pentru inocenta victima...
poate tu nu-ti arati gelozia ori n-ai motive sa fii gelos ori vrei sa pari indiferent...daca-ti merge bine asa, tine-o tot inainte, da de papica orgoliului masculin si delecteaza-te cu lupte acerbe intre femei pasionale!

Sofistricat spunea...

sau poate nu putem sa fim gelosi

Trimiteți un comentariu