Casatoria pe viata

Citeam pe undeva despre recordul unei perechi de batrani: 85 de ani de casatorie. Pentru asta au primit recunoasterea intregii lumi si un premiu in Cartea Recordurilor. Cei doi sau casatorit de tineri, el la 19 ani iar ea la 16 si nu regreta alegerea facuta nici acum dupa cei 85 de ani de casnicie. Succesul mariajului lor il pun pe seama unei credinte neclintite in Dumnezeu, o familie unita si certuri mici, care insa le-au sudat si solidificat casnicia. Admirabil.

Recunosc ca imi place foarte mult ideea de a fi cu persoana de langa mine si la 85 de ani, intrebare este chiar se poate? Lumea din ziua de azi .. este mult mai diferit. Provocari noi, probleme poate mai multe. Nu imi aduceti aminte ca am pus semnatura pe un certificat de casatorie! O hartie nu insemna nimic! Stiu ca am jurat in fata lui Dumnezeu " la bine si la greu pana ce moartea ne va desparti ", dar oare nu am jurat cei casatoriti cu toti? Cei divortati  pentru prima sau a mia data nu au jurat si ei? De ce exista o rata a divorturilor atat de mare? Ce se schimba dupa cativa ani de casatorie sau concubinaj? Exista un remediu?

12 comentarii:

Anonim spunea...

Cand ajungi la divort, dispare puterea de a lupta alaturi de cel drag, dispare responsabilitatea in fata unei familii unite, dispare respectul unul fata de celalalt si nu in ultimul rand dispare increderea acordata pe viata celuilalt. Toate acestea ramand dupa ce iubirea trupeasca s-a spulberat, iar dragostea sufleteasca fata de celalalt este mult prea mica pentru a impiedica disparitia celor de mai sus.

Cristi M spunea...

Nu familia si responsabilitatile trebuie sa duca in carca relatia. De ce pierdem iubirea?

Alexandra spunea...

wow..85 de ani :) Impresionant :D Cred ca se poate ajunge aici daca stim sa gasim un echilibru intre intelegere si comunicare. De ce pierdem iubirea? Grea intrebare. Poate pentru ca incetam sa fim doi, o echipa, pentru ca in final ajungem sa ne punem pe noi pe primul plan, pentru ca acel juramant a fost ca ceva care trebuia facut, dar multe persoane nu cred in el.

Anonim spunea...

Pentru ca se pierde vrand-nevrand...uneori voit, alteori nici nu iti dai seama cand dispare iubirea...
Pentru ca o lasam sa se piarda si nu ii dam motive sa reziste...

Claudia spunea...

cand inveti sa-i accepti partenerului toate defectele atunci jumatate de drum spre 85 de ani de casnicie l-ai si parcurs... cealalta jumatate de drum trebuie facuta de partener.

Cristi M spunea...

Anca dar oare nu ne instalam confortabil in coconul iubiri?

Anonim spunea...

In popor exista o vorba: "Trezitul de dimineata si insuratul devreme!" Am stat si m-am gandit de ce? Si am gasit si un posibil raspuns: cu cat mirii sunt mai tineri cu atat conceptiile si scopurile lor vor fi apropiate, se vor armoniza mai usor! Pentru ca, cu cat inaintam in varsta suntem mai mofturosi, mai orgoliosi si vedem lucrurile mai diferite decat sunt.
Cred ca dragostea nu dureaza vesnic si nu in aceasta e secretul relatiei reusite. Iubirea vine, dar trebuie sa o pastrezi tu! Adica, sa sa pastrezi o buna cuviinta in relatia cu sotia. Si vei vedea ca vor fi din nou vremuri frumoase intre voi!
Cred, de asemenea, ca orice mariaj e o cruce, un prilej de sacrificiu. Trebuie sa sacrificam un pic din noi pentru a reusi un lucru bun. Bineinteles, apare problema, de ce sa sacrific eu asa de mult si ea mai deloc? Ei bine, in dragoste, eu cred ca totul trebuie sa inceapa de la topirea orgoliului personal! (dar nu intru totul!) Pentru ca daca vom intreba pe toti cei care sunt impreuna de 50-80 de ani, vor spune ca secretul reusitei lor a fost intelegerea, acceptarea celuilalt si respectul. Ori acestea toate adunate dau "Dragostea"!
Mai vorbim!

Blogdan spunea...

Parerea mea este ca lumea din ziua de astazi este din ce in ce mai stresata. Stresul te poate aduce la tribunal cu actele de divort in brate. Muncim tot mai mult, avem tot mai putin.. cum ai zis si tu... multe probleme.
Totusi este posibil sa stai langa cineva toata viata si in ziua de azi, numai sa fi capabil nu te lasi condus de problemele de zi cu zi :)
Sunt cu cineva de mai bine de 10 ani, si sper eu voi mai fi si peste 50 de ani... numa mintile sa nu ni le pierdem niciunul...

Bucur spunea...

din cauza nerespectari Cuvantului Lui Dumnezeu se ajunge la despartire.Ce a unit Dumnezeu sa nu desparta omul.

PAX spunea...

inainte lumea de multumea cu putin,stia sa se bucure pt mici nimicuri...acum avem alte pretentii,uneori exagerate,asa ca apar frustrari peste care e tot mai greu sa trecem...si,daca e sa mai adaugam si sexualitatea omniprezenta...plus frica deDumnezeu,care s-a dovedit stiintific ca nu biciuieste norii...avem cocktailul ideal ca sa ne incalcam juramintele

Anonim spunea...

La tine mai mult de 10 nu tine marea dragoste

Anonim spunea...

Un mare mulțumire de la Maria Fieraru către DR DAWN pentru că m-ai ajutat să-mi reconstruiesc casa spartă. Incoerența a fost la ordinea zilei în casa și în căsătoria mea. Soțul meu a avut o problemă al naibii și îmi sfâșie carnea de când am început să avem prea multe dezacorduri. În unele zile tocmai a plecat și nu s-a întors decât în ​​ultimele săptămâni. Am fost devastat și am încercat tot ce am putut pentru a remedia problemele, dar nu am reușit. A trebuit să caut ajutor și am fost îndrumat de un prieten să contactez DR DAWN, ceea ce am făcut. Nu am știut niciodată că va fi posibil pentru că problemele persistaseră timp de doi ani întregi. DR DAWN m-a liniştit şi mi-a spus să am încredere în el şi să cred că dorinţele mele se vor împlini. Mi-a reparat căsnicia cu relația sa puternică de reuniune de dragoste și casa mea este din nou grozavă și soțul meu este cu mine pentru a nu pleca niciodată. Contactează-l și tu și crezi că te poate ajuta pentru că nu are înregistrări proaste. Doar WhatsApp-i +2349046229159
sau e-mail-i prin: dawnacuna314@gmail.com

Trimiteți un comentariu