Cat cantareste "Te Iubesc"

Traim intr-o lume in care orice lucru are un pret. Chiar si sentimentele se pot exprima pe o valoare baneasca. Am ajuns sa vindem trairile noastre pe bani sa mimam sentimentele un licitator, sa flirtam pentru a obtine un folos.

Te iubesc sunt cuvinte magice. Tamaduiesc miraculos, exprima siguranta si poate ca de aceea prin puterea lor  rastoarna lumi, creaza dependenta. Se poate exprima atat de mult prin te iubesc. Ce pret sa punem pe iubire?  

Pentru mine cuvintele " Te Iubesc " inca insemna mult. Poate au insemnat mult intodeuna. Lipsa acestor cuvinte cat am fost copil m-au facut sa le pretuiesc. Nu stiu cand am scapat primul Te iubesc. Poate pe la 20 de ani? Ce viata. Cat de greu au iesit aceste vorbe! Cand am primit primul Te Iubesc? Sa fie tot atunci? Imi amintesc cat de benefic a fost sa aud ca sunt iubit. Apreciat. De parca toate fapturile pamantului s-au aplecat asupra mea sa ma primeasca in lumea buna. Acum le folosesc, le stiu valoarea.

Am invata ca nu este greu sa le  folosim, sa le uzam.  Folosim aceste doua cuvinte cand ne trezim langa iubita, si  totusi nu atat de des.  Apelam la te iubesc, cand suntem surprinsi placut de ea. Uzam de ele intr-un santaj sentimental. Santajam cu ele atunci cand am nevoie de un serviciu din partea ei.

Atunci intreb, ce insemna te iubesc, cand il auzi atat de des? M-ai punem pret pe ele ca la inceput?

25 comentarii:

Laura spunea...

..pe zi ce trece imi dau seama cat te mult EU te iubesc..si cat de binecuvatata sunt ca te am in viata mea :) You know I'm truly Blessed for everything you've given me

Cristi M spunea...

Laura, eu sunt fericit ca te-am in viata mea. Te Iubesc

Mario spunea...

...la inceput de relatie "te iubesc" este folosit intr-o veselie...apoi pe parcurs este auzit din ce in ce mai putin, nu-mi explic de ce asa...poate imi spui tu "om insurat" :D

Lucia Marculescu spunea...

Te intreb eu altceva: casatoria este certificatul de garantie al unei relatii?

Lucia Marculescu spunea...

Am primit raspunsul, citind postarea de dinainte. Ai dreptate, cuvintele "te iubesc" sunt magice, dar sunt doar cuvinte. Multi dintre noi le pot spune foarte usor...Imi place mai mult cand constientizez eu asta si imi place si mai mult atunci cand o dovedesc...

Cristi M spunea...

Lucia, in primul rand bine ai venit. Un certificat nu insemna nimic, si nu ar trebui sa insemne nimic. Poate nici obligatia ca ai copii. Ma gandesc ca trebuie sa traim cu persoana iubita din dragoste, nu pe baza unor juraminte. Nimeni nu iti garanteaza o relatie pe viata. La o relatie se piatra cu piatra, nu stai si astepti sa vina de la sine, mai adaugi o piatra la temelie. Multi in ultimul timp asteapta sa vina totul de la sine. Si zau ca nu merge asa. Vreau sa stau cu cineva ptr ca il iubesc nu ptr ca am obligatia morala, materiala,etc.

Anonim spunea...

Eu cred că "Te iubesc!" înseamnă totul! De ce, pentru că de fapt, a iubi înseamnă "a nu te pierde niciodată". De aceea, cred ca primul "Te iubesc" implică mai multă responsabilitate decât o poate da un certificat de căsătorie!

Bucur spunea...

ce ar fi ca sai spun sotiei mele ca o iubesc.Nu am mai spus de ceva vreme.Va invit sa faceti asa toti cei care sunteti casatoriti.

Florena spunea...

Ziua buna!
Frumoasa fraza "Te iubesc!" dar si mai frumos este momentul cand aceste cuvinte vin din suflet, cand iti transmit acea stare de bine, acei fiori ce te fac sa simti, sa simti ca esti iubit de cel/cea de langa tine!
Cei ce stiu sa iubeasca si sa se faca iubiti, sunt foarte norocosi!

PS: sunt oK cu schimbarea de link, te-am adaugat deja in lista mea la blogroll ;)

Numai bine si sa fii iubit! :)

Ioana. spunea...

Multumesc frumos de urare. Apreciez.
Eu, personal, ma feresc de aceste cuvinte, sau cel putin incerc, uneori sunt mult prea "mari" pentru a fi folosite.
In plus, consider ca e nevoie de multa incredere in sentiment pentru a declara. Restul ? Tine de superficialitate si dragul de a spune ceva.

Cristi M spunea...

buna idee Bucur

Zozo spunea...

Ma crezi ca nu-mi amintesc sa fi spus pana acum un "Te Iubesc" adevarat?

Si in legatura cu fumatul...2 zile sunt putine,dar bafta inainte :)>

AMALGAM DE CUVINTE spunea...

Wow un subiect interesant.Putem scrie pagini intregi despre acest "te iubesc" daca simtim cu adevarat ca iubim si daca am spus din suflet un "te iubesc" vreodata...:)

Cristi M spunea...

Amalgam de cuvinte oarecum aici vroiam sa ajung. Dupa ce repet sotiei 3 ani de zile ca o iubesc, nu isi pierde din inteles Te Iubesc? Nu risca sa devina o fraza banala?

znupii spunea...

"te iubesc" suna naspa
prea comun. banal. suna a rutina. suna a ceva ce esti obligat sa spui in caz contrar ai pus`o

angela tocilă spunea...

Frate... mai rămîne să vă luaţi de mîini şi să cîntaţi un Kumbaya :))

DDL spunea...

Hei Cristi! Vad ca retrezesti sentimente in noi. Fericite persoanele a caror urechi aud aceste cuvinte, si mai presus a caror inimi reusesc sa simta acest lucru.
Sunt cuvinte frumoase si nu vor deveni o fraza banala daca nu vreti sa devina.
Vad ca va iubiti mult.
Un zambet si viata buna va doresc!
monik

Cristi M spunea...

Multumesc monik pentru gandurile bune

Roxss spunea...

Foarte frumos,ceea ce ai scris.

veverita spunea...

am fost momente cand am spus "te iubesc" doar pentru ca si el spunea,si se intrista daca nu auzea acele minciuni(la acel moment)si momente cand am spus te iubesc cu tot sufletul meu,as fii facut orice ca sa inteleaga cat il iubesc.si legat de casatorie,consider ca acea hartie face relatia sa se altereze,majoritatea cuplurilor,dupa 5 ani de logonda,dupa 2 ani de casatorie se despart.
Va doresc multa fericire!
aaa..si cu schimbul de link,te-am adaugat in lista:P

Claudia spunea...

mda, nu prea pot s sspun cuvintele astea pentru ca mi se par false. degeaba mi se spune te iubesc daca eu nu simt asta. si cine ma iubeste... nu e nevoie sa mi-o spuna. mai ales daca e cineva la care nu pot sa raspund la fel. ma face sa ma simt doar foarte nashpa.
(parca aveai in profil 22 de ani acum cateva zile. era o greseala? m-am mirat teribil atunci ca un barbat se insoara la varsta asa de frageda...)

Cristi M spunea...

Anca ce? 22 de ani? M-am casatorit la doua zile dupa ce am facut 31 de ani. Am aprope doi ani de casatorie...

vyo spunea...

nu-mi place sa imi spuna prea des "te iubesc" si chiar i-am reprosat sa nu o mai zica zilnic pentru ca imi pare a o face din obisnuinta, fara sa o simta. sunt cuvinte mari pe nu i le poti spune persoanei iubite cand stai la coada la posta de ex.

Claudia spunea...

am vazut eu gresit, scuze :). eh, cu calculatorul asta imi flutura ochii in cap :)). multi inainte si cred eu ca la varsta asta nu prea mai ai de ce sa-ti faci griji. v-ati casatorit la o varsta cand stii exact si ce vrei si ce iei ;). deci fara surprize neplacute. important e sa va iubiti...

DR DAWN mi-a adus înapoi iubita care a plecat 8 luni și a ajutat și 5 dintre prietenii mei cu aceeași situație, te va ajuta și chiar dacă vrei să rămâi însărcinată este Whatsapp: +2349046229159. spunea...

Un mare mulțumire de la Maria Fieraru către DR DAWN pentru că m-ai ajutat să-mi reconstruiesc casa spartă. Incoerența a fost la ordinea zilei în casa și în căsătoria mea. Soțul meu a avut o problemă al naibii și îmi sfâșie carnea de când am început să avem prea multe dezacorduri. În unele zile tocmai a plecat și nu s-a întors decât în ​​ultimele săptămâni. Am fost devastat și am încercat tot ce am putut pentru a remedia problemele, dar nu am reușit. A trebuit să caut ajutor și am fost îndrumat de un prieten să contactez DR DAWN, ceea ce am făcut. Nu am știut niciodată că va fi posibil pentru că problemele persistaseră timp de doi ani întregi. DR DAWN m-a liniştit şi mi-a spus să am încredere în el şi să cred că dorinţele mele se vor împlini. Mi-a reparat căsnicia cu relația sa puternică de reuniune de dragoste și casa mea este din nou grozavă și soțul meu este cu mine pentru a nu pleca niciodată. Contactează-l și tu și crezi că te poate ajuta pentru că nu are înregistrări proaste. Doar WhatsApp-i +2349046229159
sau e-mail-i prin: dawnacuna314@gmail.com

Trimiteți un comentariu