Faza cu Inselatul

In ultima vreme am tot auzi de amici care insala ..stau si am gandesc ..care are fi motivul pentru a-ti insela sotul - sotia? Ce ar avea cineva de castigat prin actul sau ...

Recunosc ca am fost infidel cu fostele mele prietene. Daca stau bine si ma gandesc nu am regretat niciodata, poate de aceea le numesc foste prietene. Foarte adevarat ca nu am fost prins. Nu banui pe nicuna ca ma inselat. Dar cred ca oricine insala odata in viata.

Ma gandesc acum  motivele din care mi-as insela sotia. Dar nu imi vine nici unul in minte. Probabil nu am, si momentan nu concep sa imi insel sotia. O iubesc. Poate ca vad alte femei pe strada care mi se par atragatoare, dar nu retin niciuna, nu am niciuna in minte. 

 Barbati inseala din mai multe motive. In general inselam pentru ca avem nevoie de sex. Poate ca avem nevoie de o confirmare ca inca mai suntem barbati. Cautam diversitate. Uneori este greu si jugul casniciei. Sotia nu ne mai multumeste, isi uita obligatiile, ne neglijeaza - se neglijeaza. Probleme, copii mici, frustrari la birou. Cum femeile isi descarca problemele cotidiene pe sot, barbati si le descarca in amanta.  Inselam din greseala. DA suntem confuzi, si uitam pe cine iubim. Se intampla pur si simplu. Ne asteptam ca sotia sa nu afle niciodata. Uram sa fim prinsi. Este foarte mic procentajul in care sotul ramane cu amanta. Neglijabil as spune. Bineinteles nu exista o scuza.

Despre castigul infidelitati noastre chiar nu stiu ce sa va spun. Poate am castigat cateva clipe doar pentru noi. Scheme noi de iubire. Poate cautam tineretea pierduta sau a tertei persoane.

Daca despre noi credem ca inselam doar cu sexul, invinovatim femeia ca inseala cu inima. Da barbati au  relati cu amanata doar pentru sex, pe cand femeia se indragosteste de amantul ei. Suntem convinsi de acest adevar. De acea trecem  cu greu sau deloc peste infidelitatea ei. Chiar daca a fost o infidelitate din razbunare.

Gandesc ca a gresi este omeneste. A persista in greseala este prostie.

23 comentarii:

Laura spunea...

mda..ce pot sa zic..si asta este oun mod de a vedea lucrurile.. sa inteleg ca este asa ..barbati inseala si este vina sotiilor! ca au probleme..copii..aa..si sa nu uitam de obligatii!! WTF..deci ..barbati au drepturi..si femeile obligatii!!? Bun asa :)

Anonim spunea...

Da..ai perfecta dreptate ! bun articolul, sa mai scrii

Anonim spunea...

Laura ..ai perfecta dreptate..cum adica ce "scuza" e si asta ..ca inselati din cauza ca sotia are alte probleme!? nu cumva sa luati un pic de responsabilitate pt faptele voastre! Este mult mai usor sa spui..ea ma inpins in bratele amantei..!

Marius spunea...

Draga Laura, concluzia ta ca barbatii au drepturi si femeile obligatii este gresita.
Motivele enuntate de Cristi (btw. sunt de acord cu ele) nu duc la aceasta concluzie.
Eu as spune doar ca ele ajung in timp sa neglijeze anumite lucruri, dar la fel facem si noi barbatii.

Cristi M spunea...

Am scris ce gandesc si nu am incercat sa multumesc pe nimeni. Asa gandim noi... Daca am omis ceva probabil o sa adaug in articolele viitoare

Anonim spunea...

Felicitari pentru blog! Imi place tare! Ca nou intrat in acest cerc
proscris al insuratilor :D, cu siguranta sfaturile tale imi vor fi
utile! Merci si drum lung!...

Alexandra spunea...

Interesant articolul; mi-a placut concluzia ta "A persista in greseala este prostie." :)

DeFolos spunea...

motiv sa o inseli?
pentru ca e alta. asta e, de cele mai multe ori, motivul. simplu, trist poate, dar adevarat.

sunt-femeie.com spunea...

Mi se par scuze tipic barbatesti, si deloc corecte... Nu cred ca te poti numi "barbat" daca dai toata vina pe femeie. Oare tu faci totul bine in relatia aia? Este mai bine sa ne analizam pe noi insine, inainte de a invinui si nu trebuie sa uitam ca ne invinuim propria sotie sau mama a copiilor. La articolul asta nu vei face altceva decat sa intaresti asa zisi "barbati" sa insele daca tot au ocazia, ca doar sotia e de vina...
Comunicarea la timp face o relatie sa dureze cu flacara de iubire mereu aprinsa.
"A gresi e omeneste", cred ca trebuie sa ai capul putin pe umeri si sa iti dai seama ce trebuie si ce nu trebuie facut, daca vrei cu adevarat sa respeci ceva sau sa faci vei reusi, daca nu vei gasi o scuza...
Sa nu uitam ca mai omeneste este sa intanlim ispite de tot felul, insa numai cei "slabi" cad in ele!

Bucur spunea...

toata treaba merge brici,nui corect sa-ti inseli partenerul,evident.Sunt casatorit de 5ani si niciodata nu mi-am inselat sotia.Nici nu vreau,nici nu-mi propun.O respect si astept respect.Punct.

robert spunea...

dap
vechea povestea : barbatul inseala sau femeia este de vina?
cine a inselat primul : barbatul sau femeia ?
cum vad eu ca sta treaba? problema este daca femeia este de vina sau pur si simplu este in geneza noastra ?
nu are rost sa cautam vinovati si motive , pur si simplu , o avem acolo , si ne place , si o fructificam cand avem ocazia , indiferent cine te asteapta acasa , in functie de individ
unii inseala ca nu se pot abtine , altii ca le plac , altii ca au avut o ocazie si altii ar vrea sa insele dar nu pot
cred ca e simplu
si cum zice si editorul : barbatii inseala din orgoliu si femeile cu sufletul

GABI PORTASE spunea...

FELICITARI PENTRU BLOG SI PENTRU IDEEI!

Cristi M spunea...

Un sot nu isi insala partenerul, se insala pe el insusi...

GABI PORTASE spunea...

Adevarat!

angela tocilă spunea...

"Cum femeile isi descarca problemele cotidiene pe sot, barbati si le descarca in amanta. Inselam din greseala. DA suntem confuzi, si uitam pe cine iubim. Se intampla pur si simplu." Ce convenabil! :))

PAX spunea...

cine iubeste, nu-nseala!!! asta e clar!!!nici macar o data in viata, nici macar cu gandul....
barbatii inseala fiindca,de felul lor, se plictisesc repede, nu stiu sa manevreze monotonia, spre deosebire de femei, care fac adevarate eforturi sa le fie sotilor pe plac...asa se face ca, daca intrebi un barbat de ce a inselat, nu e capabil sa-ti dea nici macar o explicatie, un singur motiv...singura scuza ar fi ca "din vina femeii care l-a neglijat".E totala lipsa de iubire si de maturitate,barbatul inca mai cauta femeia cu 3 sani si 9 vagine...nu s-au lamurit ca toate sunt la fel?! de oricare se av plictisi la un moment dat,nu din vina ei,ci fiindca asat e probleme lui...Imi pare rau pt cei care inseala,chiar daca nu au remuscari, odata ce zarurile au fost aruncate, nimic nu mai poate fi sters cu buretele...fapta ramane...Si, mai greu e ca femeia o adulmeca bine, chiar daca face pe nestiutoarea...apoi se decide as se razbune si ea, numai ca, spre deosebire de el, ea sfarseste prin a-si pierde capul,nu numai trupul prin patul amantilor ei...isi neglijeaza familia...iar barbatul nu numai ca miroase, dar ii si pute...

PowerPrafGirl spunea...

hmm, da' ce s-au mai incins spiritele la acest subiect! :))) imi place! Puteam sa jur ca doamnele vor vocifera revoltate la unison, iar domnii vor face front comun >:)) Da' eu nu inteleg ce tot atata tevatura pentru niste lucruri exprimate subiectiv? Daca asta simte, asta scrie! Si-a spus omul punctul de vedere, n-a dat cu parul :P Ce doreati sa cititi? ca da, recunoaste public ca-si inseala nevasta?! Poate n-o face si nici nu are de gand, si si de-ar face-o n-o s-o spuna ca doar nu e tamp! Ce tot va isterizati atata? da, omul nu este monogam prin definitie! da, omul se mai si plictiseste! da, nevestele sunt cu ciocul mare si cicalitoare si recunoasteti ca ne place sa fim asa! da, e nasol sa afli ca esti inselat, nu mai conteaza motivele si nici daca a iubit sau pur si simplu si-a reglat hormonii persoana in cauza! si daca tot sunt printre comentatori si proaspat insuratei care vor sfaturi matrimoniale, va dau cateva din suflet( dar nu numai lor):
1. In casnicie vreti, nu vreti, sunteti supusi compromisului.
2. Nu exista dragoste (pasiune mai ales) eterna cum nu exista nici dragoste la prima vedere, putem beneficia in schimb de atasament, respect si intelegere intr-o relatie pe viata.
3. Daca vreti sa salvati monotonia (aviz doamnelor) lasati durerile de cap repetate, oboseala cronica, pozitia misionarului si statul pe post de saltea pret de 5 minute rugandu-va sa scapati rapid si puneti mana pe armasar si-l tavaliti pana umbla ca pinguinul! Altfel va merge cu siguranta la alta! Aaaa, si mai era ceva, dati chintalele jos si nu mai urlati ca suferiti cu "glanda", da' nu va abtineti sa ucideti cartofii pai si ciocolata!
4. A gresi este omeneste si a iubi este puterea de-a ierta, intra si treaba asta in ecuatie! Daca v-a inselat trebuie sa existe o justificare solida, nimeni nu merge la altul/alta doar asa in dorul lelii! Intrebati-va ce l-a determinat! Mi se pare mult prea ipocrita afirmatia "i-am oferit totul", ba nu, sigur ati omis ceva!
5. Barbatii nu fac sex cu amanta iar femeile "dragoste" cu amantii!!! Sa va intre bine in cap! Atat voi cat si noi le facem la fel. fie ptr sex fie mai intra-n hora si niscai sentimente, depinde. Lasati-ma pe mine cu texte de gen "femeia cand isi da p@*da, isi da si sufletul", e un rahat, cand o dam pe aia, ziceti merci ca o dam mocca si nu va mai intrebati cum si de ce, ca n-are rost.
6. Baieti, asa cum voi va plictisiti de noi, si noi ne plictisim de voi, asa ca dati din coate si scremeti-va de veniti cu lucruri interesante in loc sa stati cu berea in fata televizorului in timp ce noi ne cocosam de munca! N-am sa va spun ca trebuie sa ne "ajutati" in cele casnice, deloc, si stiti de ce? ptr ca nu "ne ajutati", ci aveti datoria morala sa puneti osul la munca daca vreti sa vi-o dezmierdam pe aia mica, seara dupa 10 ;) altfel iar ne gasiti obosite si cu migrene, special nascute ptr voi! >:)))
cu respect, una casatorita, cu copil, ex-amanta a actualului ei sot. sa fiti iubiti si nu uitati sa va reglati hormonii :)))

Anonim spunea...

Ideea este asa...daca barbatii inseala sunt macho,daca femeile inseala sunt curve...
voi puteti sa veniti cu scuza: din cauza ta ca nu mai esti ca la inceput...
dar noi de ce nu am putea insela fara sa fim catalogate curve?..nici voi nu mai sunteti ca la inceput..voi puteti fi fericiti cu alta in timp ce noi trebuie sa stam in casa,sa va asteptam noptile,sa va gatim si cand veniti oricum mai bine a fost cu aia..

PowerPrafGirl spunea...

draga anonim, da' noi putem insela si fara sa ne mai pese defel cum naiba suntem catalogate, ca oricum, si de-o faci si de n-o faci, cumva tot suntem catalogate, ideea este sa te doara cu 2 metri in spate de gura lumii, cat despre asteptatul barbatului acasa... apoi nimeni nu ne obliga! ;) iar de gatit nici pe-atata! vezi, asta-i problema: avem liber arbitru si-l tinem pe post de bibelou! Foloseste-l si ia sa vezi ca face minuni! Hai, fii optimista, nu toti sunt asa, ma rog... 0,001% :))))

Anonim spunea...

Buna seara, si chiar de voi aveam nevoie, si va ofer un caz relativ pe tema care a fost scrisa. Sunt intr-o relatie cu un tip de trei ani, toate bune si frumoase, pana intr-o seara cand imi spune ca la o petrecere (nu eram, dar stiam ca e acolo, s-a intamplat in primele 6 luni de relatie), ajunge intr-o camera cu alta tipa, si imi spune ca "Doar i-am facut un simplu masaj la spate, cand mi-am dat seama ce fac, am plecat din camera,pentru ca am stiut ca e o greseala, si asta a fost tot!". Eu una singuta mi-am tras concluzia. Voi la asemenea afirmatie ce ati considera? Inselat sau nu ?

Andreea spunea...

Este adevarat tot ceea ce ai scris acolo. Eu nu am inselat niciodata si nici nu cred ca voi face asa ceva. Sper ca nici sotul meu sa nu o faca chiara daca sigur sunt destule femei mult mai atragatoare decat mine...

Anonim spunea...

Pe cine vroiai sa inseli tu niciodata n-ai avut vreo prietena n-ai fost in stare sa ai asa ceva.

Anonim spunea...

Un mare mulțumire de la Maria Fieraru către DR DAWN pentru că m-ai ajutat să-mi reconstruiesc casa spartă. Incoerența a fost la ordinea zilei în casa și în căsătoria mea. Soțul meu a avut o problemă al naibii și îmi sfâșie carnea de când am început să avem prea multe dezacorduri. În unele zile tocmai a plecat și nu s-a întors decât în ​​ultimele săptămâni. Am fost devastat și am încercat tot ce am putut pentru a remedia problemele, dar nu am reușit. A trebuit să caut ajutor și am fost îndrumat de un prieten să contactez DR DAWN, ceea ce am făcut. Nu am știut niciodată că va fi posibil pentru că problemele persistaseră timp de doi ani întregi. DR DAWN m-a liniştit şi mi-a spus să am încredere în el şi să cred că dorinţele mele se vor împlini. Mi-a reparat căsnicia cu relația sa puternică de reuniune de dragoste și casa mea este din nou grozavă și soțul meu este cu mine pentru a nu pleca niciodată. Contactează-l și tu și crezi că te poate ajuta pentru că nu are înregistrări proaste. Doar WhatsApp-i +2349046229159
sau e-mail-i prin: dawnacuna314@gmail.com

Trimiteți un comentariu