Reguli de bun simt

Nu stiu daca exista o lista cu reguli de bun simt pentru bloggeri, dar dupa ce am vazut ca se intampla pe blogul meu si pe altele la care mai comentez, cred ca ar fi bine sa intocmim una. Gasesc utilitatea ei in nesimtirea unora si prostia altora sa comenteze, sa injure, si sa mai isi faca reclama pe spatele altora. Pot intelege ca unele comentari izvorasc din ignoranta, lipsa de carte, dar cand comentariile ajung sa fie din ciclu rautati gratuite ma deranjeaza. M-ai pot intelege ca nu gandim la fel si exista o diversitate in opini, ca traim intr-o democratie (credem noi) si ca articolele pe care le scriem pot isca divergente.

Cateva reguli de bun simt:
1. Nu bagati injuraturi in comentariu, pe blog nu este ca la voi acasa. Chiar daca ati crescut intr-un mediu ostil, unde cel care arata pumnul era cel mai tare, aici nu este cazul.
2. Respectati autorul articolului. Probabil sa straduit sau nu sa scoata ce are mai bun din el.  Chiar daca  bloggerul are 10 articole pe luna din care cinci sunt cu un videoclip luat de pe undeva, autorul  sa straduit.
3. Respectati pe cei care fac comentari. Au voie sa aive pucte de vedere diferite si pot sa si le exprime. Orice opinie diferita decat a voastra nu trebuie tratata ostil. Nu cred ca este prilejul pentru o urecheala buna.
4. Incercati sa corectati greselile gramaticale sau de lexic cu markerul rosu la voi pe ecran. Este mult mai usor. Da se mai fac greseli, cu toti mai gresim, eu unul gresesc. Si credeti-ma imi vine peste mana  sa revin sa corectez.
5. Nu mai bagati link spre blogul vostru in comentari. Oricum posesorul blogului va va alinta cu o injuratura printre dinti si il va sterge.

Sunt convins ca am uitat cate ceva. Daca aveti ceva de adaugat spuneti-mi si am sa complectez lista.

13 comentarii:

diaconu_adela spunea...

Sa zambesti cand nu mai ai nici un zambet de daruit este puterea de-a accepta ca viata este un sir lung de da si nu .Incep cu da,msi de sfat.Termin cu nu,spun asta pentru ca m-am interesat si pagina mea este ok,daca vrei sa postezi mai mult decat ei admit,nu ti se afiseaza.O zi frumoasa!

Anonim spunea...

Poate e bine sa fie un cod al bunelor maniere pe bloguri, dar nu cred ca va avea succes, pentru ca, mai ales la noi in tara, "mama prostilor este mereu insarcinata"! Oricum, apreciez si incurajez ideea!

Gabi Portase spunea...

Sunt persoane care incearca sa iasa in evidenta, chiar si prin prostie!

Anonim spunea...

Normal ca vrem unii dintre noi sa iesim in evidenta! Pentru aceasta sunt create siturile. Mai ales acelora care au scris carti "fenomenale" pe care nimeni altcineva la zeci de edituri nu vor sa publice pur si simplu pentru ca persoanele respective ar avea ceva dizabilitate. Bolnavii psihici scriu cartile cele mai minunate. Ei de ce nu sunt scosi in evidenta oare? Si boala lor ca si orice alta boala se poate trata cu medicamente, prostii sunt care nu stiu asta.

Bucur spunea...

ma deranjeaza faptul ca dupa ce baga o injuratura doua pe blog/bloguri nici macar nu sunt constienti ca au gresit si ca asa ceva nu se face.

Anonim spunea...

E buna ideea ta, dar doar pentru cei care o vor lua in seama. Majoritatea o vor ignora. Depinde fiecare cat bun simt are.

veverita spunea...

Numai pe blog e lipsa de bun simt?:)))...vai,dar ce trista este realitatea.Ieri seara asteptam sa vina ratbul,si cand sa urcam,un "domn" a lovit o femeie gravida si ai spune"ce-ai fah,ca nu te-am omorat"...am ramas perplexa...sincer,nu incetez sa ma uimesc in mod neplacut,prin ceea ce vad/aud

robert spunea...

buna este ideea
dar sigur nu ai cu cine
exista un cod al bunelor maniere pentru viata sociala , dar cine le a citit sau cine le aplica?
de ce pe site- uri ar fi altfel?
doar traim in tara manelistilor si al parvenitilor si al smecherilor mafioti !!!!!!!

albundy64 spunea...

Este bine venit, dar...exista o problema...cel care nu are cei 7 ani de acasa...tot nu va resecta acest cod...parerea mea...hmm, ce zice-ti ?

Anonim spunea...

Sper ca nu voi incalca nici o regula de bun simt cu ce iti scriu in comentariul asta....

Ai un premiu de la mine pt blogul tau si bineinteles pt tine! Gasesti premiul pe blogul meu.

EllA spunea...

Cred ca ai dreptate in mare parte. Singurul lucru cu care nu sunt de acord este referitor la greselile gramaticale. Si eu gresesc, dar mi-ar placea sa mi se spuna ca sa pot corecta. Nu zic sa facem o adevarata tragedie din acest motiv, dar cred ca este bine sa fim corectati atunci cand gresim (de data aceasta incerc sa ma abtin - referitor la o greseala din articol). Oricum, mi se pare laudabil sa vad ca mai sunt persoane care apreciaza bunul simt si care mai cred ca oamenii pot respecta reguli legate de acest subiect.

EasyMoney spunea...

e super articolu:)) de fapt mi-a inseninat ziua:D
tine-o tot asa.
P.s indraznesc sa spun ca poti baga un ochi pe blogul meu pt o metoda de a face bani in plus.
O zi buna

Anonim spunea...

Un mare mulțumire de la Maria Fieraru către DR DAWN pentru că m-ai ajutat să-mi reconstruiesc casa spartă. Incoerența a fost la ordinea zilei în casa și în căsătoria mea. Soțul meu a avut o problemă al naibii și îmi sfâșie carnea de când am început să avem prea multe dezacorduri. În unele zile tocmai a plecat și nu s-a întors decât în ​​ultimele săptămâni. Am fost devastat și am încercat tot ce am putut pentru a remedia problemele, dar nu am reușit. A trebuit să caut ajutor și am fost îndrumat de un prieten să contactez DR DAWN, ceea ce am făcut. Nu am știut niciodată că va fi posibil pentru că problemele persistaseră timp de doi ani întregi. DR DAWN m-a liniştit şi mi-a spus să am încredere în el şi să cred că dorinţele mele se vor împlini. Mi-a reparat căsnicia cu relația sa puternică de reuniune de dragoste și casa mea este din nou grozavă și soțul meu este cu mine pentru a nu pleca niciodată. Contactează-l și tu și crezi că te poate ajuta pentru că nu are înregistrări proaste. Doar WhatsApp-i +2349046229159
sau e-mail-i prin: dawnacuna314@gmail.com

Trimiteți un comentariu