Sufletul pereche - Mit?

Intamplator am dat peste un articol despre sufletul pereche. Am citit altul, apoi altul. Mitologie. Doua jumatati de suflet care cauta un intreg. Comuniunea sufletelor pereche si cat de bine este alaturi de acest suflet pereche. Cat de aprope locuieste sufletul pereche. Sfaturi. Povesti pe forum  -  femei asteptandul pe Domnul suflet pereche sau in relatie cu el. Cat de perfect este domnul Suflet Pereche.

Mi-am intrebat sotia despre sufletul pereche. Ea crede in sufletul pereche, si mai ales eu sunt sufletul ei pereche. Nu sunt perfect dar sunt cea mai potrivita persoana pentru ea. Nu crede ca o putere cosmica ne-a unit, dar suntem meniti sa fim impreuna pe viata.

Din puctul meu de vedere lucrurile nu stau chiar asa. O mica observatie - doar femeile cred in suflet pereche. Nu spun ca este un mod gresit de a gandi dar barbati sunt mai cinici. Dar sa va impartasesc. Nu cred ca exista un suflet pereche sau mai multe pentru fiecare dintre noi. Ar fi imposibil ca lumea in care traim sa existe suflete pereche in relati perfecte cu jumatatile noastre. Utopie. Sunte etape prin care trecem prin viata, si in aceste etape gasim importante pentru noi una sau mai multe suflete. Intradevar exista anumita chimie pe care voi o numiti dragoste la prima vedere. Dar de cele mai multe ori acea chimie nu se materializeaza in suflet pereche. Mergand mai departe compatibilitatea cu suflet pereche izvoareste din dorinta voastra de a fi cu el si a lui de a fi pe placul vostru. De aceea primele saptamani sunt cele mai placute si cele mai importante. Cum totul incepe cu atractia fizica, continuarea fireasca a relatiei  intre suflete tine doar de noi. Traim povesti de dragoste. Le numim iubiti, sot, sotie, suflet pereche. Experienta acumulata in relatile precedente - este atat de necesara acum.  Cautam sa multumim sufletul de langa noi, sa ii facem pe plac cand este si ea pe placul nostru. Nu citim gandurile, simtim - gandim la fel dar nu ne pierdem indentitatea. Calatoria prin viata, scopul si durata  cu sufletul iubit tine doar de cei doi. Atunci cand scopul relatie se pierde, cuantificam durata si intrerupem calatoria.

Cat despre relatia mea? Cred ca suntem doua diamante care ne slefuim. Iar diamantul slefuit isi arata pe deplin valoarea. Daca vreti numiti-ne suflet pereche.

Intrebarile mele pentru voi si la care nu am gasit raspuns: Oare exista asa ceva - un suflet pereche? Si daca Da, atunci este perfect? Unde ar trebui sa  il cautam, sa dam un anunt la ziar? Cum stim ca ne-am gasit sufletul pereche? Ce calitati ar trebui sa intruneasca sufletul nostru pereche? Pentru cat timp este sufletul pereche? Sa intelegem ca daca este este sufletul pereche, stie perfect ce dorim, gandim? Nu calca stramb?

12 comentarii:

Anonim spunea...

Foarte interesant subiectul :) este interesant de stiut parerea altora :)...

Dece trebuie sa fim in cautare de ceva cineva tot timpul??!! John Lenon a spus ceva foarte adevarat…" Life is what happens to you while you're busy making other plans".


Daca iti petreci viata asteptand intalnirea cu sufletul perechie este posibil sa ratezi alte intalniri care sa contribuie cu ceva in viata ta. Nu te mai gandi ca poti fi fericita doar cu Mr Right! Oricine poate fi sufletul tau pereche Nu te astepta ca, daca acum iubesti nebuneste pe cineva, el sa fie si sufletul pereche! El poate sa fie Mr Right Now , care poate aparea oricand, in imprejurari neasteptate.

super blogul...:) continua tot asa

Ancu spunea...

Nu cred ca ar trebui sa cautam perfectiunea, ptr ca ar fi in zadar. E de ajuns sa gasesti pe cineva a caror defecte sa le poti suporta o viata, alaturi de care sa poti avea si impliniri si dezamagiri, dar cel mai important e sa treci impreuna cu ea/el peste ele...

Scorţişoară spunea...

Sufletul pereche nu înseamnă o persoană perfectă din toate punctele de vedere. Atunci când îl găseşti, simţi. Nu dai anunţ la ziar şi nici nu e necesar să disperi fiecare om ce se apropie de tine încercând să afli dacă e sau nu jumătatea ta. Nu cred că doar femeile cred în suflete pereche, am cunoscut mulţi bărbaţi care au concepţia asta de asemenea. Nu cred nici că la început e vorba mereu doar despre atracţia fizică. Există atâtea cazuri în care nu e vb despre asta.
Sufletul pereche poate fi un om, atât cu calităţi cât şi cu defecte, contează f mult concesiile pe care eşti dispus să le faci, cât de tolerant vrei să fii... În fond, toţi suntem oameni, toţi greşim şi învăţăm din propriile noastre greşeli.
Cât în privinţa expresiei cu diamantele, ţi-am pus şi pe blogul meu o întrebare, ce ne facem atunci când şlefuirea implică greşeli iremediabile?

Scorţişoară spunea...

P.S.: Îmi place foarte mult titlul ales pentru blog. :)

Cristi M spunea...

Merci Scortisoara

Unknown spunea...

Dragut blog :)

Sufletul pereche nu trebuie sa fie persoana perfecta, persoana fara defecte...trebuie sa fie persoana care poate sa te faca cel mai fericit si cel mai trist, sa fie primul lucru pe care vrei sa il vezi dimineata, sa fie persoana care vrei sa iti zica "noapte buna", persoana careia sa ii ceri ajutorul si pe care sa o ajuti, persoana de care iti e dor cand esti la munca.

So...in opininia mea, evident, sufletul pereche trebuie sa fie sufletul pe care il vrei langa tine in orice imprejurare!

Anonim spunea...

Ca si "divinitatea", "sufletul pereche" e doar un mit, o poveste, o inventie a unui "filosof" (o meditatie). Nu cred in suflete-pereche, dar cred ca exista iubirea (desi abia la 18 ani jumate mi-am dat seama). Da, iubirea exista si e unica. O singura data in viata poti sa iubesti pe cineva in toate modurile. Eu de exemplu, nu am crezut in iubire, am luat in ras acest fenomen. Dar acum opinez diferit (in sens contrar). Faza cu "sufletul pereche", "perechea potrivita", "iubitul/iubita perfect/a" sau alte sinonime lor, e o chestie pur si simplu inventata, depasita. Adica...cum am putea spune ca daca atunci cand ne gasim "jumatatea" suntem perfecti? Ce, pana atunci am fost defecti? :)) ...Dupa cum ai zis: e un mit. (Cum sa se formeze un PERFECT din doi DEFECTI?)

Lucia Marculescu spunea...

Interesant... Pana de curand nici eu nu credeam in dragoste / suflet pereche. De cand l-am intalnit pe el mi s-a rasturnat scara de valori. Din punctul meu de vedere,"suflet pereche" este cel care ne completeaza fizic, psihic, etc... Sa nu uitam insa ca nu exista perfectiune.
Si daca "suflet pereche" nu exista in acceptiunea unora, atunci cum se poate explica faptul ca dupa 4 ani de relatie il iubesc de o mie de ori mai mult decat in prima zi iar atractia este cel putin la fel de puternica?

Anonim spunea...

dar ce faci cand sufletul pereche numai este langa tine ? Sieste in ceruri ?? Plang mereu ...Ce pot sa fac ???

Unknown spunea...

Salut.Sunt barbat.Pragmatic.9ani de casnicie.Fericiti,cu probleme ca in orice relatie,etc.O perioaoda extraordinara dupa acesti 9 ani,cand a explodat de frumusete si completare relatia dintre mine si sotia mea.o perioada de echilibru rar intalnit.Apoi o intalnesc pe ea.Si lupt sa nu o vad si face la fel.Si fug si fuge.Nu a fost nimic intre noi.Nu stiu daca dumnezeu exista sau e ceva dupa moarte.Dar stiu ca m-am nascut ca sa o iubesc.Ca toata viata mea,casnicia inclusa a fost un fir conducator care m-a dus la ea.Ca nimic nu conteaza in afara ei,nici ca nu o sa o mai vad vreodata,nici ca nu o sa mai renasc ca sa mai am vreo sansa.Adam si Eva de Rebreanu are un microgram de realitate.Pt mine singurul care are realitate.Nu ca nu pot fi perfect adaptat la ce definiti voi realitate,faptul ca astea sunt povesti,blabla-uri.Pot purta impecabil masca asta.Dar nu ma voi minti.E efectul de Ea.

Anonim spunea...

Porneşte chiar acum în căutarea sufletului pereche alături de care să îţi petreci tot restul vieţii!

Vrei şi eşti pregătit să îţi întâlneşti sufletul pereche?
Vrei să atragi acea persoană specială care îţi este destinată?
Vrei să atragi un partener cu care să împărtăşeşti aceleaşi idealuri şi valori?

Dacă doreşti să îţi multiplici şansele de a întâlni acea persoană minunată, acest program audio te va ajuta să îţi aliniezi obiectivele stabilite conştient cu programele subconştiente responsabile de atingerea intenţiilor tale
www.moreofyou.ro

DR DAWN mi-a adus înapoi iubita care a plecat 8 luni și a ajutat și 5 dintre prietenii mei cu aceeași situație, te va ajuta și chiar dacă vrei să rămâi însărcinată este Whatsapp: +2349046229159. spunea...

Un mare mulțumire de la Maria Fieraru către DR DAWN pentru că m-ai ajutat să-mi reconstruiesc casa spartă. Incoerența a fost la ordinea zilei în casa și în căsătoria mea. Soțul meu a avut o problemă al naibii și îmi sfâșie carnea de când am început să avem prea multe dezacorduri. În unele zile tocmai a plecat și nu s-a întors decât în ​​ultimele săptămâni. Am fost devastat și am încercat tot ce am putut pentru a remedia problemele, dar nu am reușit. A trebuit să caut ajutor și am fost îndrumat de un prieten să contactez DR DAWN, ceea ce am făcut. Nu am știut niciodată că va fi posibil pentru că problemele persistaseră timp de doi ani întregi. DR DAWN m-a liniştit şi mi-a spus să am încredere în el şi să cred că dorinţele mele se vor împlini. Mi-a reparat căsnicia cu relația sa puternică de reuniune de dragoste și casa mea este din nou grozavă și soțul meu este cu mine pentru a nu pleca niciodată. Contactează-l și tu și crezi că te poate ajuta pentru că nu are înregistrări proaste. Doar WhatsApp-i +2349046229159
sau e-mail-i prin: dawnacuna314@gmail.com

Trimiteți un comentariu