Sunt deranjat de comparatii

Urasc comparatiile intre oameni, desi acestea continua sa existe parca in ciuda uri mele. Dar cand comparatiile vin de unde nu te astepti, si pe subiecte care nu isi au rostul,  raman perpelex, vizibil deranjant de subiectul care nu se mai termina odata.

Comparatia in cazul de fata este cat de bun sunt ca barbat, sot, fata de X, si nu ma refer la culoarea ochilor.  X-ulescu este un bun prieten si de aceea am sa evit sa ii dau numele. Comparatia o face sotia domnului X, care de cel putin 2 ori pe luna simte nevoia sa aduca in discutie relatia cu sotul ei, si ca eu nu sunt ca X, ca si cum ar fi cel mai banal lucru. Dupa descrierea ei as fi aprope de ideal si nu o intelegeti gresit nu imi face ochi dulci. Sufera de comparatie. Iar eu sunt tiparul ei. Ca X-lescu a facut aia si aia, apoi a zis aia, si tot asa, iar eu incerc sa ma pun in pielea lui X, in incercarea de ai motiva faptele si vorbele. Atat mi-a trebuit sa ii iau apararea. A dat drumul la un suvoi de cuvinte, complimente  si comparati in neclintirea punctului ei de vedere. Uneori reusesc sa o opresc pentru linistea mea doar ca imi admonesta sotia la telefon sau pe mess cu vesnicele ei comparatii.

Intradevar poate nu sunt ca Xulescu. Nu fac lucrurile ca el, nu ma imbracat ca el, nu arat ca el si categoric nu este nimic gresit cu el. Este chiar mai mult decat ok. Singurul lui defect - are o sotie mai sloboda la gura. Comparatia pe care o face sotia domnului Xulescu este neavenita si nula. Nu am sa discut aici relatia lor, nu este dorinta mea. Cum isi trateaza un sot pe celelalat este treaba fiecaruia dintre noi. Nu inteleg de ce se fac comparatii, de ce suntem pusi cu fata la zid in fata prietenilor, de ce ma face sa ma simt prost de jena ei. Nu  ma simt  flatat deloc ba din potriva. Da azi a fost una din zilele acelea in care mi-a impuiat campul.

Ce nu a inteles doamna X? In primul rand sotia mea are niste calitati ca doar de aceea am luat-o de nevasta. Nu eu sunt doar eu cel diferit care se comporta placut intr-o relatie, sotia are partea ei de ''vina''. Nu sunt usa de biserica, am greselile mele. Poate eu fac lucrurile diferit fata de amicul meu, dar actiunile mele sunt  raspunsuri la manifestarile sotiei. Cand ne certam ca  mai facem si din astea nu trebuie sa stie tot poporul. Cum suntem doi  in cearta iscata putem so ducem singuri pana la capat fara ajutoare din afara. Nu facem comparatii si nu cerem sfatul altora in relatie. Gresim pe barba noastra.

Doamna X intelege pentru a mia oara, nu sunt perfect si te rog inceteaza cu comparatiile, ma faci sa ma simt prost si il pui si pe sotul tau  intr-o situatie neplacuta.

20 comentarii:

Claudia spunea...

cred ca e prima oara cand dau de o femeie care-si vede sotul perfect si nu se plange pe la altii de defectele lui. rara avis as spune. ar trebui (asta doar daca te-ai cobori la mintea ei, ceea ce nu prea se merita) sa-ti lauzi sotia in fata ei si sa-i arati diferentele... ar fi amuzant de vazut scena.

DDL spunea...

Suntem frumosi tocmai pentru ca suntem diferiti... dar etern nemultumiti! :)

Gabi Portase spunea...

Trebuie sa constientizam un lucru!Daca ne-am casatorit cu persoana iubita, inseamna ca am acceptat-o si o placem asa cum este!Cu calitati dar si cu defecte!Sa invatam sa apreciem pe cel de langa noi si sa ne bucuram de fiecare moment petrecut impreuna!

Gabi Portase spunea...

Este adevarat ca unele lucruri ar trebui schimbate in folosul amandoura, dar acestea se schimba prin rabdare si dragoste!Prin convietuire, se ajunge in timp ca cei doi sa se muleze unul dupa celalalt!

Bucur spunea...

nemultumire este un pacat.Nemultumitului i se ia darul.

PAX spunea...

d-na X e femeie, de aia gandeste asa...ca barbat nu-ti convin afirmatiile ei, cu atat mai putin sa te flateze, insa daca ai fi femeie ai intelege-o...Nu-l cunosc pe domnul X ca sa stiu cu ce pacatuieste, numai k lucrurile marunte se tot aduna si paharul se umple...poate tu n-ai intelege de ce o deranjeaza atat ca nu iese cu ea in cutare loc ori ca nu a vrut nu-stiu-ce mancare sau ca nu si-a spalat o data vasele dupa ce a mancat, insa pt femei aceste lucruri mici conteaza...
Rufele murdare ar trebui sa se spele in familie, numai k nu toata lumea poate fi si discrete...asta e, unii suntem tare slobozi la gura...unii sunt niste extrovertiti,afli si cand au mers la Wc, insa s-ar putea sa-ti ascunda ca mai au un fost-sot si un copil...
femeile au nevoie de prietene carora sa li se confeseze,incepand cu treburi legate de bucatarie si mergand pana la lucruri intime...
barbatii au nevoie de prieteni cu care sa iasa al o bere si...sa mai uite...in niciun caz sa aduca subiectul in discutie...morala e ca ar trebui sa se apuce de baut si femeile :P

Octy spunea...

Si daca am fi toti la fel, am gandi si am actiona la fel, oare nu am fi o masa omogena de oameni fara personalitate, fara individualitate? Dar cine stie de fapt ce se ascunde in spatele relatiei lor? Poate e doar ceva aparent, lauda in lume, in realitate insa...

Anonim spunea...

Cum e sa fii insurat, Mitica?
- Pai, cum sa fie? N-am voie sa beau, n-am voie sa fumez, n-am voie sa merg cu amicii la o bere, n-am voie sa ma uit dupa vreo femeie pe strada…
- Inseamna ca regreti pasul pe care l-ai facut?
- Nici asta n-am voie!

Alexandra spunea...

Fiecare relatia este unica. Dupa parerea mea, cei care compara si judeca relatiile altora nu fac decat sa-si nege propriile probleme sau sa se consoleze cu gandul ca "uite, relatia mea este mai frumoasa" :D

Anonim spunea...

Cei care fac comparatii, mai ales cei casatoriti sunt plini de complexe. Este cu atat mai mult deranjant cu cat comentariile comparative vin de la sotii care ar trebui sa fie mai blande, mai intelegatoare, mai intelepte. De aceea, se zice in Biblie: "Darul Domnului este femeia tăcută şi femeia bine crescută nu are preţ pe pământ!" (Isus Sirah 26, 16)

Alexandra spunea...

Ai un premiu de la mine :)

Cristi M spunea...

un premiu? hmm de cand nu am mai luat un premiu alexandra! cred ca din clasele primare.

Alexandra spunea...

In cazul acesta ca tot a inceput vacanta este binevenit premiul, mai ales ca include si o bere rece. Poza arata destul de bine, mai multe detalii gasesti la mine pe blog :)

Gabi Portase spunea...

Foarte bine spus, adzidus!:)......Sunt de acord cu tine in intregime!Vorbesti si din propria experienta, banuiesc (ai facut o alegere buna, in privinta sotiei).Te-ai ghidat dupa ce spune Isus Sirah!:)

diaconu_adela spunea...

Ti-am raspuns pe blogul meu in legatura cu comentariul tau....referitor la oile tale ca ale mele sunt diferite,poti zambi....da te intreb...referitor la ceea ce ai scris,ai avut vreodata curajul sa i le spui doamnei x in fata?Pentru orice exista o anume delicatete in a face acest lucru,dar majoritatea prefera tacerea care de cele mai multe ori inseamna ca-i dai dreptate .

Cristi M spunea...

Adela i-am spus ca nu vreau sa discut despre anumite subiecte, dar crezi ca ma auzit?

PowerPrafGirl spunea...

mda, n-am sa dezbat subiectul asta, dar nu pot sa nu remarc cele spuse de @adzidus (no hard feelings bro' ;) ) "comentariile comparative vin de la sotii care ar trebui sa fie mai blande, mai intelegatoare, mai intelepte. De aceea, se zice in Biblie: "Darul Domnului este femeia tăcută şi femeia bine crescută nu are preţ pe pământ!" (Isus Sirah 26, 16)" - si nu cumva ai uitat sa mentionezi si "femeia bine crescuta, cu scop reproductiv, tacuta sau preferabil muta, care sa slujeasca barbatul gratis, in semn de maaare pretuire pentru grandioasa existenta a acestuia pe Pamant?" ca doar ptr asta s-a nascut, nu?! sa toarne plozi si sa trudeasca mai ceva ca sclava Isaura in ograda barbatului, sa taca naibii din gura si sa puna mana pe sapa, sa va faca voua ciorbe si sarmale si sa va poarte de grija mai ceva ca unui copil de tzatza, nu?
ia de aici:
"Fericita e femeia ce nu spala sosete si chiloti murdari dupa barbatul ei si nici flatulatiile lui nu le miroase, caci mare dar este de Sus, barbatul ce isi spala singur blidul de mancare si mai stie sa-si calce singur o camasa!" :)))) (PowerPuffGirl 45, 23)

angela tocilă spunea...

PowerPrafGirl: AMIN, soro!

robert spunea...

interesant
de aceea viata este asa de frumoasa
suntem atat de diferiti cu bune si frumoase si de aici si o mie de culori care dau culoare vietii
tine o tot asa

PowerPrafGirl spunea...

@Angela draga, aliluiaaaaaa! :)))))))
@robert, viata-i minunata! ;)

Trimiteți un comentariu