Vreau sa fiu tata!

Am 33 de ani, traiesc o frumoasa poveste de dragoste, si imi doresc sa fiu tata. Am aprope doi ani de casatorie. Pana aici nici o problema, a-ti spune voi.  Probabil ca nu sunt singurul barbat  care a crezut ca lucrul asta se va intampla asa de la sine. Actiune si apoi rezultat. Dar copii in ziua de azi nu se mai fac asa de usor pe cat credem. Partea placuta se imbina cu partea mai putin neplacuta - planificarea. In vremurile astea nu se mai fac decretei. Mai traim si vremuri de criza.
Alegi numarul copiilor si sexul lor. Distanta de ani intre ei. Zodia. Lasi in grija sotiei metoda de nastere iar tu te chinui sa strangi bani pentru ca nu vrei sa nasti copii la stat. Aduni noile cheltuieli dupa nastere, numai recoltarea celulelor stem costa 1000 euro. Calcule.
Incepi cu planificarea finantelor, a acoperisului deasupra capului, faci economii si in final renunti la anticonceptionale.  Dupa ce renunti la anticonceptionale, afli ca de fapt dupa oprirea lor ai sanse mici in primele 3 luni. Chiar prea mici 15%. Abia dupa 6 luni cresti la 60%. Incepi analizele la sange sa vezi daca este ceva in neregula cu tine, cu ea. Apoi teste de compatibilitate. RH-ul negativ nu se pupa cu RH-ul pozitiv, poate doar pentru cateva  luni. Apoi alt set de analize sa vezi ce ii trasmiti copilului pe langa zestrea genetica. Cu setul de analize complete la zi te prezinti in patul matrimonial pentru placerea zilnica dar cu un scop precis copilul. Inveti tehnici de pe net, chiar si metode traditionale cum sa determini sexul copilului. Astepti infrigurat sfarsitul de luna. Se intampla sa ratezi si iti spui ca mai urmeaza o alta luna. Acelas rezultat. Stres. Esti la a treia luna si te invinovatesti tu ca poate luna asta ai fumat prea mult, ea oricum este prea desteapta sa fumeze. Renunti pe cat posibil la tigari, cafea, alcol nu mai bei demult. Astepti rezultatul din nou.
Cu mi-am dat sema ca vrem un copil? Nu am fost niciodata inebunit dupa copii. Nu ma uitam dupa ei, nu interactionam cu ei, nu ii admiram pe parinti. Toate aceste indeletniciri erau treburile sotiei. Dar de aprope un an acest lucru sa schimbat. Ma surprind urmarind copii mici cu privirea.  Simt mici schimbari la nivel mental. Astept un copil.

33 comentarii:

Laura spunea...

cred ca toti dintre noi gandim ca atunici cand o sa fim pregatiti pentru un copil o sa simtim lucrul asat ..si o sa se intample asa cum si cand vrem noi:) insa realitatea este un pic diferita.. nu pentru toti..intradevar ..

ma bucur de fiecare data cand vad un barbat un tatic care este la fel de implicat ca si mamica:)

articolul tau imi insipira multa incredea ca atunic cand insfarsit o sa devenim pariti ..o sa ne ajutam si sprijinit unul pe celalalt :)


I can't wait :)


love you, always / laura

PAX spunea...

felicitari! sa dea domnul sa fie sanatos si sa fiti si voi sanatosi!
viata isi urmeaza cursul...toate la timpul lor...faptul ca ai ajuns sa scrii asa ceva inseamna ca meriti sa fii tata

Bucur spunea...

Da-mi voie sa scriu o binecuvantare pentru tine si sotia/familia ta.Domnul Isus sa va binecuvinteze si sa va dea tot ce aveti nevoie.Copil/copii sanatosi si ascultatori.Amin.

Alexandra spunea...

Multe felicitari :) Cineva intreba de curand cand este momentul potrivit pentru un copil. Raspunsul pe care l-a primit a fost ceva de genul: daca astepti momentul potrivit acesta nu va veni niciodata. Inca odata multe felicitari si sunt sigura ca in primul rand va avea parte de multa dragoste :)

DDL spunea...

Nu am inteles cristi astepti cu adevarat sau il astepti pentru ca doresti sa se realizeze aceasta dorinta de a deveni tatic. probabil am citit in graba. daca il astepti cu adevarat nu pot sa va doresc decat sa fiti fericiti in vesminte noi de parinti si sa-l cresteti in binecuvantarea lui Dumnezeu, daca este o dorinta eu spun mereu: vie imparatia Ta, faca-se voia Ta. toate la timpul lor. fiti binecuvantati.

veverita spunea...

Sti ce nu inteleg eu,de ce trebuie sa planificii sexul copilului,zodia...etc,chestii de genul.Ok,trebuie sa planifici perioada,cand ai suficienti nervi si bani pt al creste.Restul ar trebui sa vina de la natura,nu?Chestia cu planificare mi se pare o fitza a secolului 21..in care nu vreau sa fiu implicata,cand voi avea copii.

Angela spunea...

Ai rabdare, va veni si asta. Uneori oamenii asteapta mai mult de 2 ani pana la venirea unui bebelus. Daca e sa fie se va intampla. Daca sunteti nelamuriti, incercati sa consultati un medic specializat in infertilitate, sa faca niste evaluari si sa va spuna cum sa rezolva sau care e e problema! Nu disperati, sunteti inca tineri si mai e timp!
Angie

daniela spunea...

felicitari!!!!!!!! e bn ca iti doresti un bebe, va aduce o bucurie in casa...un sufletel mic...

Florena spunea...

Foarte frumos si emotionant in acelasi timp cand auzi/citesti ca un barbat isi doreste un copil... nimic nu poate fi mai frumos pentru femeia ce-i este alaturi, cu siguranta o faci sa se simta cea mai frumoasa, cea mai deosebita dintre femei...

robert spunea...

frumos articol si la obiect care arata realitatea zilelor noastre
e bine sa ai astfel de prieteni care iti dau astfel de sfaturi
nu a mai ramas nimic de zis , un lucru e sigur : ca orice obiectiv care se obtine greu cu atat este mai apreciat si mai pretuit
copilul cand va veni va fi sigur foarte iubit
asteptam si alte aspecte ale vietii reale

Silvia spunea...

o sa fii un tata fecioara...bafta!

Pricop Cătălin spunea...

asta cu anotimpul, zodia :)) merge planificat :)) asta daca nu cumva copilul are planuri mari si vrea sa iasa mai devreme :) pe la 7 luni :D .. dar de regula, au data fixata =))

C.T spunea...

Felicitari taticule ,viata ti se va schimba total.

DDL spunea...

:).. las un zambet.

achilianu spunea...

Offtopic : Te-am adaugat in blogroll
sanatate...

Claudia spunea...

telul vietii mele a fost sa fac cat mai multi copii. dupa primul am realizat ca este mai bine sa faci atatia cati iti permiti. sunt foarte fericita ca ii am si mi-au schimbat viata total. dar... nu mai esti al tau nici o clipa dupa aceea. trebuie sa fiti constienti de asta, pentru ca un copil vrea sa fie crescut de parintii lui, nu de bunici.

Caitlin spunea...

Cine ar fi crezut ca e asa complicat ?
Nu ma atrag copiii si dupa articolul tau cred canici nu o sa ma atraga mult timp de acum incolo :))

piticescu spunea...

ce frumos! sa va umple viata de culori!

Talitha spunea...

Ce emoţionantă e postarea... Vă doresc multă sănătate la tustrei. :)

Unknown spunea...

Buna ziua, dorim sa va facem o propunere comerciala! Daca sunteti interesat trimiteti un e-mail la office@falvorotarybids.ro

Anonim spunea...

foarte interesant articol..
ca o paranteza cu cat imbatranesti cu atat poti face mai greu copii..

Anonim spunea...

Mult succes la facut bebe :D si Doamne ajuta

Anonim spunea...

Oh, dorinta asta de ca controla totul pana la cel mai mic detaliu...Acum inteleg ca a fost gresit. Prea mult stres care putea fi evitat. Unicul lucru de care trebuie sa tii cont este sanatatea ta si a sotiei in rest lasati-va dusi de val. Ganditi-va la dragoste, la sex, la placere...nu la copii. Copiilor le place sa vina atunci cand ii astepti mai putin :)

Anonim spunea...

Pai daca nu esti bun ce mai vrei si copii.

Anonim spunea...

Lasa ca vin eu sa ti fac

Anonim spunea...

Probabil ca esti impotent de nu-i poti face lasa pe altu sa ti faca

raul spunea...

in vremurile astea de criza ma simt vinovata ca am devenit mamaica

raul spunea...

in vremurile astea de criza ma simt vinovata ca am devenit mamaica

Anonim spunea...

Tie iti trebuie copiii,dar nu esti in stare sa-ti asigur pentru tine hrana zilnica da mite la un copil.Spune mai bine ce profesie ?In momentul de fata esti un nimenifara vreo valoare in societate un zero.

Anonim spunea...


Vaide capul tau n-ai stiut sa faci altceva de cat sa te distrezi acu se strange latul la gatul tau incetul cu incetul

printzu spunea...

:((((((((((((((((((((((((((

jocuri online spunea...

A very usefull article – A big thank you I hope you will not mind me blogging about this article on my blog I will also link back to this post Thanks

Anonim spunea...

Un mare mulțumire de la Maria Fieraru către DR DAWN pentru că m-ai ajutat să-mi reconstruiesc casa spartă. Incoerența a fost la ordinea zilei în casa și în căsătoria mea. Soțul meu a avut o problemă al naibii și îmi sfâșie carnea de când am început să avem prea multe dezacorduri. În unele zile tocmai a plecat și nu s-a întors decât în ​​ultimele săptămâni. Am fost devastat și am încercat tot ce am putut pentru a remedia problemele, dar nu am reușit. A trebuit să caut ajutor și am fost îndrumat de un prieten să contactez DR DAWN, ceea ce am făcut. Nu am știut niciodată că va fi posibil pentru că problemele persistaseră timp de doi ani întregi. DR DAWN m-a liniştit şi mi-a spus să am încredere în el şi să cred că dorinţele mele se vor împlini. Mi-a reparat căsnicia cu relația sa puternică de reuniune de dragoste și casa mea este din nou grozavă și soțul meu este cu mine pentru a nu pleca niciodată. Contactează-l și tu și crezi că te poate ajuta pentru că nu are înregistrări proaste. Doar WhatsApp-i +2349046229159
sau e-mail-i prin: dawnacuna314@gmail.com

Trimiteți un comentariu